Investigasi Trending Page

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

*Update: One of the Abdul Somad Pabriks just changed their name from “media alquran sunnah” to “Jamaah youtube”… they erased 11 million views from the channel today (almost 300 videos with on average 36k views each) and THAT is very weird. Will they soon be a Justin Beiber fans club channel? or… are they in danger from the Indonesian government and trying to hide? or… are they trying to give the appearance of even MORE different channels that doing somad vides so WE think WE should talk about Somad too so we can trend and make $? Then they get free promotion from us?… or are they just trying to redirect residual traffic to their new channel they want to grow “media alquran sunnah 2 (UC_sonLPcVwcYuUm9NdW2eXw) which mysteriously has 985,392 subscribers yet only 215 video views and 7 uploads? Or is this JUST a glitch? Or maybe I just want to work for BRIMOB cuz I can’t compete with these video factories. Or… maybe I just plan on doing a lot of squishy videos…maybe “shuving a squishy up my butt”? or try vlogging crazy stuff in Japan? (*insert conspiracy music)…you never know. See you next time! By the way:
One of the channels I referenced was Scott Cramer https://www.youtube.com/user/ScottsTOL and actually his channel is pretty good, if you want to check him out… he only has 16k subs at the moment but seems like he deserves more.

Comments

Franklin Ginanjar says:

If they don't like Somad contents, they will look up more! Today is reuploader day! But Somad said "tontonlah video saya dari akun saya biar tidak ada fitnah dan provokasi".
So I think you need collaboration with him.

Fiqri says:

kalo ceramah nya Abdul Somad gpp sih. tp kalo yg muncul pencarian bakat atau pencitraan pejabat. hadehh

Joshua Harum Tanoso says:

yay! another episode of sascha's internet investigation.
saya setuju dengan sebagian besar pendapat sascha. tapi tidak bisa juga menyalahkan kebiasaan viewer (untuk klik video) yg senang dengerin suara narasi robot dan/atau video bola dan/atau ceramah UAS.
yang salah menurut saya ada di youtube's logarithm-nya, semoga saja orang-orang youtube sadar dan menemukan logarithm yg lebih baik.
Tetap semangat mbak sascha dan content creator lainnya. thumbs up

that being said, now it's time to watch this TOP 10 video about this and that..

Kurniawan Ajip says:

Ambil positifnya aja, pabrik video mungkin pakai trik khusus dg biaya yang ga murah, mereka juga punya karyawan banyak. Dan tanpa disadari karyawan juga dapat income jga. Dan itu tidak hanya 1 orang pastinya. Dan pengangguran semakin berkurang di indonesia.

nathania ines febriani says:

hey sacha! apparently i stumbled upon a theory video that might add up with the "trend" youtube trending has right now. https://www.youtube.com/watch?v=UbMSOCpCcA8 di video itu, creatornya berspekulasi bahwa youtube lebih prefer nge promote videos yang channelnya punya banyak ACTIVE SUBSCRIBERS dan channel yang menarik kita untuk spend a lot of "watch time" on youtube. if you have any time, go check the link and i hope you'll get a better understanding of what im talking about. love your content btw!!

Will Projects says:

make sense!

Yeremias Adi says:

ahhh kenapa somad lagi hahhaah, bosen mah lihat somad terus, jelek semua, muka, logat ngomong, parah deh -_-

maanster andrew says:

Btw mantap jg analisanya, kayanya dah bisa jd pembicara di seminar nih

Galaksi Lakri says:

Gue juga udah ngeh dari lamaa banget pas masalah Rina Nose lepas jilbab, itu selama 10 hari berturut-turut ya alloh Indonesia trending ttg begituan….Kalo diperhatiin ada salah satu video youtube yg gak jelas, kontennya biasa aja pake bahasa alien pulak (pake suara google) bisa jadi trending no.3 -,-

Salman Alfarisi says:

Semoga jadi makin kreatif sha… Semangat

Agung laksono says:

Semangat teh Sacha buat konten nya, jgn bosen ya

yosephine olivia says:

giginya putih bgt ucet

ryan moenaf says:

hhhmmm masuk akal

Ryo Herpriawan says:

yaaa gituuuu dulu di TV doang banyak konten sampah skrng di youtube jg hahahaha

Bambang Permadi says:

Basi ,,,ketinggalan lu,,kmna aja,, dah rahasia umum kalii,,, sampah juga jdinya video lu ,,basiii

Jajanan Rakyat (Indonesian Street Food) says:

Semoga ini jd Trending…

januarita dyah Pitaloka says:

I got clearly your explanation, Sasha.Thank you..

Odik Aditya says:

Jujur aja ya, gw selalu nunggu video lu sacha. Menghibur, mendidik dan original. Semoga subscribernya nambah.

Niko Rahardi says:

Bener banget. Gw jarang banget buka tranding. Yg gw sering buka yg gw subscribe

Marsella Azuela says:

"SOMADERS"

Bat Mon says:

pinter banget sascha 🙂

lyra Cat says:

Ya Allah Mbak Cya..
Sy muak lihat beliau, ceramahnya gak bikin dingin ati.
Astagfirullahaladzim..

abas riyono says:

Betul bgt scha!

bandang wow says:

Cant agree anymore

Write a comment